Články

Navigačný panel

SEO - Faktory na stránke

Faktory na stránke alebo on-page faktory sú tie ktitéria na stránke, ktoré sú určené obsahom stránky samotnej. Pre marketingovú kampaň vyhladávania su kriticky dôležité, aj ked nie až tak kriticky ako kedysi, kedže sa dajú veľmi lahko zmanipulovať. Bolo to veľké a veľmi často využívané lákadlo pre spamerov. Preto sa vyhľadávače začali zameriavať na iné faktory.



Faktory na stránke sa dajú rozdeliť do dvoch skupín. Na viditeľné a neviditeľné. Viditeľné sú dnes o mnoho podstatnejšie ako tie neviditeľné. Veľmi veľa odborníkov na optimalizáciu pre vyhľadávače verí, že neviditeľním dávajú vyhľadávače tak malý význam, že sa neoplatí nimy zaoberať. Dôvod je jednoduchý. A to preto že sa veľmi jednoducho dajú ovplyvniť, aby to ovplivnilo akokoľvek vzhlad stránky. preto vyhľadávače im nedávajú veľkú dôveru. V stručnosti sa algoritmy vyhladávačov sa na viditeľné faktory spoliehajú viacej, kedže je to to, čo užívateľ aj naozaj uvidí.

Akýkovľek obsah na stránke skrytý pomocou CSS alebo inou formou, bez ohľadu na zámer, môže vyhľadávač považovať za skrytý faktor a jeho hodnotu znížiť. Pri najhoršom, keby takéhoto obsahu bolo na stránke príliž, môže vyhľadávač niekedy penalizovať celí web.


Príspevok pridaný dňa: 02.10.2011 od užívatela: Dodoslav.
Zanechat komentár:

Nick:

Správa: